En presentation av gästkuratorn

Jag som gjort denna utställning tillhör en av de där suspekta 90-talsungdomarna. Som ganska blyg men oerhört sugen på romantik och passion var nätet den perfekta plattformen för mig. Faktum är att jag träffat fler partners på nätet än, som vi då kallade det, IRL (In Real Life). För mig har nätflirtande alltid varit ”real life”. Genom mina egna erfarenheter – och en hel del nya som jag fått av andra nätromantiker – gör jag en djupdykning i nätdejtandet i Sverige. Här får du ta del av fenomen som IRC och ICQ men också sajter som hbtq-världens Qruiser och alternativmusikvärldens Helgon. Givetvis slutar vi i samtidens mobildejtande. Allt genom att avslöja hur romanser väcks digitalt och hur nätflirtande går till.

Om Maria

Maria Niemi är en normkreativ sociala medie-nörd och kommunikationsstrateg, och driver Hyvää Kommunikation. Hon har nätdejtat sedan hon med nicknamet @indiegirl upptäckte IRC på 90-talet. Där hon träffade till exempel sin första partner som 15-åring. Fastän hon nu har sambo – som hon såklart träffat på nätet via Helgon – så fortsätter hon att nätdejta potentiella kompisar, kunder och samarbetspartners. Du hittar Maria Niemi på Twitter som @nollgradig – ett nickname hon behållt sedan gymnasieårens vurm för bandet bob hund.

Kommentarer