Har du förslag på svensk internethistoria som borde finnas på Internetmuseum? Kontakta oss genom att skicka ett mejl til internetmuseum@internetstiftelsen.se
En ny ekonomi med nya regler. Det får IT-bolagen att rusa på världens börser. Men när det tar stopp är vändningen brutal. Stockholmsbörsens fall tar slut först efter 900 dagar.
It-entreprenören Andy Rubin har en vision om ett mobilt operativsystem med öppen källkod. Två år efter att han och kollegerna startat Android (som först bara ska fungera på kameror) bokar han in ett möte med Google för att undersöka intresset. Snart har Google köpt operativsystemet för 50 miljoner dollar.
2007 lanserar Apple Iphone. Det är långt ifrån den första smarttelefonen – begreppet ”smartphone” används faktiskt första gången redan 1997 – men det är kanske den som gör begreppet och apparaten till vardagsmat.
Det har pratats om den länge, men när vd:n Steve Jobs presenterar Apples nya produkt Ipad är det ändå många som blir förvånade. En del undrar vem som ska köpa den? Är det en stor telefon eller en liten dator?
En digital hjälpreda mitt i hemmet som du när som helst kan fråga om väder och vind, tider och sportresultat. Det blir verklighet när Amazon Echo presenteras. Men det visar sig snart att även AI behöver ett mänskligt öra ibland.
Cambridge analytica-skandalen blir en vändpunkt för diskussionerna om techjättarnas inflytande. Nu riktas allt mer fokus på personlig integritet, något som får företagen att skifta fokus.
Precis som andra museer är vi beroende av tips från våra kära besökare. Har du ett tips på något som borde finnas i museet?
En länk, en bild eller en film? Eller rent av ett fysiskt objekt (t ex Jonas Birgerssons fiberpälströja från 1995)?
Berätta vad du har och varför det bör finnas med! Jag vill bidra!