Har du förslag på svensk internethistoria som borde finnas på Internetmuseum? Kontakta oss genom att skicka ett mejl til internetmuseum@internetstiftelsen.se
I augusti 1996 lanserar Annica Tiger sin HTML-guide. Den blir snabbt blir ett nav i den växande svenska internetvärlden och platsen dit många vänder sig för programmeringstips.
En blogg är en slags nätdagbok. Många tidiga hemsidor innehöll kontinuerligt uppdaterade tankar och inlägg, men det var först när det kom verktyg för att enkelt publicera och organisera dem som bloggandet började ta fart.
Valrörelsen går in i sitt absolut slutskede när ett blogginlägg plötsligt är på väg att fälla regeringen. Inlägget, med rubriken "Sveket", sprids inte främst via traditionell media – utan via Facebook.
29 december 2011 startar en blivande tradition när IIS Patrik Wallström för första gången listar årets tio största internethändelser. I topp hittar vi den arabiska våren, mobiltelefonspelet Wordfeud och hackarnätverket Anonymous.
För andra året i rad listar IIS Patrik Wallström årets största internethändelser. Fokus ligger på generella trender. I topp hittar vi filmtjänster på nätet och olika attacker.
Precis som andra museer är vi beroende av tips från våra kära besökare. Har du ett tips på något som borde finnas i museet?
En länk, en bild eller en film? Eller rent av ett fysiskt objekt (t ex Jonas Birgerssons fiberpälströja från 1995)?
Berätta vad du har och varför det bör finnas med! Jag vill bidra!