Har du förslag på svensk internethistoria som borde finnas på Internetmuseum? Kontakta oss genom att skicka ett mejl til internetmuseum@internetstiftelsen.se
Patrick Nyberg har ett kassettband med låtar på arabiska av artisten Azar Habib, som han och en vän ger fonetisk svensk text. De sprids tillsammans via mejl, och en flash-animerad Ansiktsburk-film får många miljoner visningar redan det första året.
Det börjar med en besvikelse, att sugen på kaffe gå till den avlägset belägna bryggaren och upptäcka att den är tom. Personalen på datorlaboratoriet vid Cambridges universitet löser problemet genom att installera en kamera och lägga ut bilderna i specialskrivna programmet XCoffee.
Undergången är en av 2004 års mest rosade filmer. Då finns inte ens Youtube. I historieböckerna kommer filmen trots det sannolikt mest att bli ihågkommen för sin roll i ett internetmem.
Amerikanske senatorn Ted Stevens blir viral genom ett missförstånd. I ett samtal om nätneutralitet 2006 (som han är emot) framgår att han fått internet lite om bakfoten. Det hindrar honom inte från att ha starka åsikter.
Äntligen någon som anstränger sig lite! Flashanimationen "Badger Badger Badger" är ett hopkok av allt animatören Jonti Picking lärt sig om virala succéer. Och han slår alla rekord.
Vissa låtar sätter sig på hjärnan direkt. Para ihop melodin med en springande katt i rymden. Loopa. Och den virala succén kommer som ett brev på posten.
En 13-åring får 2011 inte bara en världshit med låten "Friday", hon får även ta emot mer näthat än någon annan människa det året. Men Rebecca Black tar sig vidare och får sista skrattet.
Precis som andra museer är vi beroende av tips från våra kära besökare. Har du ett tips på något som borde finnas i museet?
En länk, en bild eller en film? Eller rent av ett fysiskt objekt (t ex Jonas Birgerssons fiberpälströja från 1995)?
Berätta vad du har och varför det bör finnas med! Jag vill bidra!