#nätromans

Nätromans – en utställning om digital kärlek

Nästan vart fjärde förhållande i Sverige inleds på en nätdejtingsajt. Men så har det inte alltid sett ut. När unga på 90-talet började träffa partners på nätet bedömdes det som minst sagt suspekt. Den här tidslinjen tar med dig på en resa genom nätdejtingens myllrande värld bland ettor och nollor och bultande hjärtan.

Krönika

Podd

Podd om nätromans

Vi pratar dejting och singelliv på nätet med Helena Ehnbom som startade Match.com i Norden och Andreas Henriksson, singelforskare.

#nätromans

Glad alla ❤-dag! Idag hottar vi upp @internetmuseum #Nätromans med en färsk krönika om #Tinder - allas vår nätdejtingexpert Maria Niemi från Hyvää har fått anledning att testa även det! 😃👍😎 #nätdejting #allahjärtansdag #kärlekHur inleder man en utställning om #nätromans? Med Aftonbladets chatt, så klart! Här började många använda nätet till att ta kontakt med andra människor. Några träffades IRL och gifte sig. Andra fick möjligheten att "diskutera vad som helst".
Vad gjorde du inne på Aftonbladet.se/chat? #kjamizGlad alla hjärtans dag på er! Minns ni Aftonbladet Chat, IRC och Lunarstorm? Vi firar med en tidslinje över nätdejtingens historia. Besök den på internetmuseum.se/natromans #nätromans #allahjärtansdag #valentinesday #kärlekPå söndag är det Alla hjärtans dag! I vanlig ordning hyllar vi det digitala - nu med utställning om nätdejting. Tagga gärna era kärlekshistorier och dejtingäventyr med #nätromans så dyker de upp på utställningens huvudsida och ni kan vinna en sådan här tjusig pin ❤️💻❤️#allahjärtansdagIdag är Hyvääs Maria Niemi med i SVT Opinion om att nätdejta som feminist. Maria Niemi har också gjort utställningen #Nätromans på @internetmuseum som öppnade på alla hjärtans dag i år. #nätdejting #natromansKul med positiv respons! 😊👍🏾🎉 Du har väl inte missat #Nätromans - om nätdejtingens historia? På Internetmuseum.se/natromansHyvääs Maria Niemi i livestudion på SR Metropol om #nätromans - spana in utställningen på Internetmuseum.se/natromansSnart dags för SR Metropol om #Nätromans - kl. 15 ska jag in i studion! /MariaRatta in SR Metropol imorgon torsdag kl 15 - då är Hyvääs Maria Niemi med i livestudion och snackar om utställningen #Nätromans och nätdejting!Bra start på dagen! Helgon-drivarna glada för att de lyftes i #Nyhetsmorgon och i #Nätromans på @internetmuseum15 minutes of fame. #nätromansJaja, kan numera säga att jag är "känd från tv". (Med tanke på min stressnivå innan så kände jag att jag kan få skryta lite efteråt).
#nätromans #kändfråntv

Bild stulen av @dankind
Picture
Aftonbladet chat
Läs mer
Picture
IRC
Läs mer
Picture
Lunarstorm1
Läs mer
Picture
ICQ
Läs mer
Picture
Läs mer och se filmen
Picture
Skunk
Läs mer
Picture
Spray Date
Läs mer
Sajterna 2003. Bilder från Web Archive.
Picture
sylviasylvester
Läs mer
Picture
Screen Shot 2017-02-13 at 11.18.31
Läs mer
Picture
Screen Shot 2017-02-13 at 11.12.26
Läs mer
Picture
matchcom
Läs mer
Picture
Helgon
Läs mer
Picture
WoW
Läs mer
Picture
Happy Pancake
Läs mer
Foto: Pressbilder.
Picture
grindr
Läs mer
Picture
Snapchat
Läs mer
Picture
Mazily
Läs mer
Picture
tinder2
Läs mer
Picture
hater
Läs mer